815

PASTERIZATOR ZA SOK

2024-03-24
  • Šifra: 815
  • Razpoložljivost: Na zalogi
EUR
  • 85400

    854,00€

  • Brez DDV: 700,00€

Pri nakupu omenjenega artikla, zraven podarimo še kvaliteten delovni brezrokavnik! 


PASTERIZATOR ZA SOK 50L 

Pasterizator za sok model PAS 50 je naprava, katera je namenjena manjšim pridelovalcem soka.  Uporabnik lahko z njim enostavno in učinkovito pasterizira različne tipe sokov. 

Kapaciteta pasterizatorja model PAS 50 je 60-80 L/h. 

Vitalni del naprave je inox spirala, ki je med uporabo potopljena v vrelo vodo. Bistvo pasteriziranja je, da v sveže iztisnjenem soku, s temperaturnim šokom ohranimo čim več hranilnih snovi in mineralov in hkrati uničimo mikro-organizme, kateri bi povzročili pokvarljivost soka. 

Modelu PAS 50 je možno odstraniti vitalni del naprave (spirala). Tako lahko lonec uporabljamo tudi za kuhanje marmelade, ocvirkov, golaža in podobnih živil, saj je zgrajen iz visoko kakovostnih inox materialov in ima posebno debelejše dno. 

Glavne komponente pasterizatorja:
- Inox spirala 10m
- Inox lonec s pokrovko 50 L
- Termometer fi 80 (0 - 120°C)
- Inox pipa kroglični zasun (ART. 180)


UPORABA

Posodo s pipo v kateri se nahaja sok postavimo na višino, da bo sok s pomočjo gravitacije nemoteno tekel v pasterizacijsko spiralo.
Pripravimo plinski gorilnik (najmanj 8 kW), ga prižgemo in nanj postavimo pasterizator. Vitalni del (pokrovko s spiralo) odstranimo iz pasterizatorja ter lonec napolnimo z vodo do  ¾.

Počakamo da voda v posodi zavre. Po približno 5 minutah vrenja potopimo spiralni del v vodo, tako da pokrovka sede na rob inox posode. Preverimo da so ventili zaprti. S cevjo za živilske namene in odporno na visoko temperaturo, povežemo posodo s sokom z ventilom na pasterizatorju.

Postopek pasterizacije pričnemo tako da pripremo pipo na inox posodi s sokom, ter spustimo sok skozi inox spiralo pasterizatorja. Dokler se ne vzpostavi predpisana temperatura 70-80°C, točimo sok v vedro ali večjo posodo in ga kasneje, ko se temperatura ustali, zlijemo nazaj v inox posodo s sokom.
Ko dosežemo predpisano temperaturo pasterizacije, lahko začnemo z enakomernim polnjenjem v steklenice oziroma druge primerne embalaže. Pri polnjenju steklenic moramo upoštevati višino polnjenja in steklenice zapreti s primernimi pokrovčki.

Kapaciteta pasterizatorja se giblje med 60 in 80 l/h. Delo s pasterizatorjem model PAS 50 je zelo enostavno, predvsem pa zanesljivo in učinkovito.