K38

INOX SPIRALA S POKROVKO ZA PASTERIZACIJO SOKA

2024-03-30
  • Šifra: K38
  • Razpoložljivost: Na zalogi
EUR
  • 61000

    610,00€

  • Brez DDV: 500,00€

PASTERIZATOR INOX - SPIRALA ZA SOK 

Dimenzije: 

Širina: 42 cm 

Dolžina: 40 cm 

Kapaciteta pretočnosti:  80-100 l/h 

INOX SPIRALA S POKROVKO ZA PASTERIZACIJO SOKA 

Pasterizatorska spirala za sok je naprava, ki je namenjena manjšim pridelovalcem soka (hobi program).  Uporabnik lahko enostavno in učinkovito pasterizira različne tipe sokov. Namenjena je za živilske namene in je odporna na visoke temperature. 

Spirala je med uporabo potopljena v vrelo vodo. Bistvo pasteriziranja je, da s temperaturnim šokom  ohranimo  v sveže iztisnjenem soku čim več hranilnih snovi in mineralov ter hkrati uničimo mikro organizme, kateri bi povzročili pokvarljivost soka.

Glavne komponente pasterizatorja:

-        Inox spirala 10m

-        Termometer fi 80 (0-120°C)

-        Inox pipa kroglični zasun (ART. 180)

 

UPORABA

Posodo, ki se prilega pasterizacijski spirali napolnimo z vodo do ¾ ter jo postavimo na plinski gorilnik (najmanj 8kW). Posodo s pipo (ventilom) v kateri se nahaja sok postavimo na višino, da bo sok s pomočjo gravitacije nemoteno tekel v pasterizacijsko spiralo.

Počakamo da voda v posodi zavre in po približno 5 min. vrenja potopimo spiralni del v vodo, tako da pokrovka sede na rob posode. Preverimo da so ventili zaprti ter povežemo ventil na posodi s sokom, s priključkom na pokrovu spiralne cevi. 

Postopek pasterizacije pričnemo tako, da pripremo pipo (ventil) na posodi, kjer imamo sveže iztisnjen sok, ter spustimo sok v inox spiralo samega pasterizatorja. Počakamo da se sok segreje na predpisano temperaturo 75-85°C. Ko dosežemo predpisano temperaturo, pripremo pipo na izhodu iz pasterizatorja in začnemo enakomerno polnjenje steklenice oziroma druge primerne embalaže. Pri polnjenju steklenic moramo upoštevati višino polnjenja in steklenice zapreti z ustreznimi pokrovčki.